Sigríður Huld Ingvarsdóttir kommer från norra delen av Island där hon växte upp på en fårgård. Hennes arbete påverkas starkt av den isländska naturen, myterna och den isländska hästen.
Hon studerade konst på Island och efter examen kände hon sig inte njöd så 2012 blev hon accepterad i Svenska Akademin för realistisk konst (SARA) i Stockholm, Sverige för att studera det klassiska sättet att teckna och måla.
”Jag vill att folk ska titta på min konst och glömma världens problem för en liten stund och bara se något vackert och inspirerande. Vi blir konstant bombarderade av nyheter och reklam överallt vi går, dåliga saker händer hela tiden och det är så lätt att glömma de vackra allt runt oss.
Jag avporträtterar kvinnor och djur och söker inspiration från mina rötter: texturerna, de gamla sagorna och den isländska hästen. Jag vill att människor känner att de kan gå in i målningen och undra vad som ligger bortom horisonten, känna fårskinnets värme, höra hästens andetag. Varje målning har en liten historia bakom den. Varje person och djur betyder något.
Hantverket spelar stort roll i min konst. Jag skapar realistiska bilder och arbetar från verkligeten, fantasi och fotografier med traditionella medier, oljemålningar och kol. Att hitta balans med ljus, skugga och färg skapar en komposition som spelar en viktig roll för att leda ögat runt konstverket. Att skapa harmoni och berätta historia är alltid mitt fokus.”

  • Telefon: 070-413 86 73
  • E-post: sighuld@gmail.com
  • Hemsida: www.huld.se